főoldal
új könyvek-történelmi
új könyvek-regények
új könyvek-Dűne sorozat
új könyvek-egyéb
új könyvek-idegennyelvű, angoleladokonyvek

 

Guy Breton-Szerelem a guillotine árnyékában

Francia szerelmi históriák

Tartalma:

A kötet a francia forradalom vértől és kéjtől csepegő korába kalauzolja el az olvasót.
Guy Breton célja, hogy bemutassa valamennyi francia uralkodó és vezető politikus szerelmi ügyeinek történetét, a frank Klodvigtól
egészen a XIX. századig. Történelmi dekameronjaiban derűs, viszonylag rövid történeteket olvashatunk megcsalt királynékról, kicsapongó szépasszonyokról, szerelmes uralkodókról, haragos anyósokról, kivégzett szeretőkről és tiltott viszonyokról. A történelemről tehát - ami a szerző könnyed olvasatában nem más, mint szerelmes történetek összessége.

Bolti ár: 2800ft

 

eladokonyvek

 

Lian Hearn-Fűpárna

Tartalma:

A sorozat első kötetének (A fülemülepadló) végén Otori Takeo, megbosszulván fogadott apja halálát, a Törzs karmai közé került, s úgy tetszett, örökre elválasztották szerelmétől, Sirakava Kaedétól. Az orgyilkos Törzs szereti is, gyűlöli is Takeót. Megvetik, mert a vallásos Rejtettek között nőtt fel, és irgalmas a szíve, s mert a nemes harcosok között nevelkedett, és magáévá tette becsületkódexüket. A Törzs most kíméletlen kiképzésben részesíti, hogy különleges adottságai - a finom hallás, a test megkettőződése, a páratlan reflexek - tovább pallérozódjanak. És ölnie is kell, ha nem akarja, hogy végezzenek vele... Szerelme, Kaede mindeközben tőle távol, a birtokát igyekszik rendbe hozni, s hogy elfogadtassa hatalmát ebben a nőket semmibe sem vevő világban, ő is könyörtelen döntésekre kényszerül. Mi több, előtte áll a feladat, hogy a rokonától, Marujama úrnőtől öröklött uradalmat elhódítsa azoktól, akiknek más tervei vannak. Mert a polgárháború még nem ért véget, és akár akarja, akár nem, ebben őneki is szerepe lesz. A nagy kérdés az, hogy Takeo átveszi-e majd az Otoriak klánfőségét. Ha igen, akkor egyesített erejük az egész ország arculatát átformálhatja. És akkor a szerelmesek is egyesülhetnének... A nagy készülődés regénye a Fűpárna. A minden sorsokat eldöntő végkifejletről majd a harmadik kötetben, a Ragyog a hold-ban olvashatunk. Ahogyan megjósoltatott: öt csata vár hőseinkre - négy nyertes és egy vesztes. Lian Hearn modern nyelveket tanult az Oxfordi Egyetemen, filmkritikusként és újságíróként dolgozott, majd Ausztráliában telepedett le. A japán kultúra és történelem iránti érdeklődése többször is elvezette a szigetországba, ahol hónapokon keresztül járta a tájat, az ősi templomokat és várkastélyokat - így született meg regénysorozata, Az Otoriak története.

Bolti ár: 2100ft

 

 

 

eladokonyvek

 

Braun Róbert: Piszkos Fred almája


Jaffa Kiadó, 2010

  • 182 oldal
  • Kötés: papír / puha kötés

Bolti ár: 2395ft

Tartalma:

Húsz év harminchat – zömmel napi- és hetilapban – megjelent írása vár az olvasóra ebben a kötetben. Időrendben az első a legendás kiadó, Cserépfalvi Imre halálakor készült, az utolsó pedig néhány hete az országot megrázó vörösiszap- tragédia kapcsán. Az első cikkek akkor készültek, amikor épp a tudatlanság fátyla alatt váltottunk rendszert, és ütvefúróval bontottuk az államot. A későbbiek abban a korban, ahol a vélemény szabad lett, a gondolat már nem bűn, a szöveggé formált tudás pedig nem szentírás. Az ütvefúró útközben elveszett.
Braun Róbert vállalja a véleményét, és vallja azt is: ez a vélemény vitatható, sőt vitatandó. Mert a vita – a meg- és nem a legyőzés – az, ami kimozdít a fejlődést lehetetlenné tevő status quóból.
Csak az értékválasztás kötelező – így szól a Piszkos Fred almája egyik cikkének címe, s nyugodtan hozzátehetjük: az értékek vállalása is az. Akkor is, ha azok hívó-, de akkor is, ha éppen szitokszóvá válnak.
Braunnak a húsz év számos szereplehetőséget adott – volt egyetemi hallgató, újságíró, főszerkesztő; alkotott véleményt történészként, és alakított politikát kabinetfőnökként; képviselt államot főhivatalnokként, alapított Indexet; áll katedrán docensként; épít márkákat, és tervez stratégiát.
És írt: az e kötetbe válogatott cikkeket, például. S hozzájárult mások beszédeihez – s köszönet ezeknek a másoknak, hogy itt és most közülük kettő (újra) olvasható. Olvassák, vitassák, ismerkedjenek meg Piszkos Fred almájával!
Iglódi Csaba

 

eladokonyvek

 

7. Jilly Cooper: Lovasok

Rövid leírás: 

A sok szálon futó szerelmi történet a díjugrató sztárok zárt világába enged bepillantást, szereplői angol arisztokraták, a helyszín pedig a páratlan szépségű vidéki angol táj. A szerző jól ismeri a regényben bemutatott világot, s bár szereplői elsőre is közérthető figurák a lovakért rajongó iskolás lány, a becstelen playboy, az árva cigányfiú - Cooper-nek mégis oly remekül sikerül a lélekábrázolás, hogy a The Publishers Weekly véleménye szerint a Lovasokban már-már a lovak is összetett személyiségekké válnak.

Bolti ár: 2790ftwww.eladokonyvek.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!